Cohousing Vlaanderen
Cohousing Vlaanderen

Wat is cohousing?

Cohousing is een vorm van samenwonen waarbij verschillende huishoudens hun woonruimtes delen binnen een groter gebouw. Denk hierbij aan gedeelde keukens, eetkamers, tuinen en werkruimtes. Ook de kosten voor elektriciteit, water, gas en onderhoud worden gedeeld. Het doel? Een hechte gemeenschap vormen waarin bewoners niet alleen wonen, maar ook actief deelnemen.

Gedeelde ruimtes én verplichtingen

Wanneer bewoners een woning huren of kopen, delen ze niet alleen hun leefruimtes, maar ook de verplichtingen die komen kijken bij gemeenschappelijk wonen. Dit kan variëren van het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes tot het beheren van de kosten. Samenwerken zorgt voor onderling vertrouwen en een gevoel van samenhorigheid.

Bepaalde voorwaarden:

Bij cohousing is domicilie verplicht. Dit betekent dat minstens één bewoner zijn of haar domicilie op het adres van het project moet hebben voor inschrijving in het bevolkingsregister en toegang tot sociale voorzieningen.

Cohousing Vlaanderen

Voor wie is samenhuizen geschikt?

Cohousing is geschikt voor iedereen. Het is ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een veilige en warme omgeving voor hun kinderen. Senioren die zelfstandig willen wonen, maar toch ondersteuning nodig hebben, voelen zich ook vaak thuis in een bewonersgroep. Ook alleenstaanden of vrienden die waarde hechten aan een hechte gemeenschap, zijn fan van cohousing. Daarnaast zijn jongeren en studenten die op zoek zijn naar een betaalbare en sociale woonomgeving ook steeds welkom in een cohousinggemeenschap.

Is duurzaamheid belangrijk voor je? Dan ontmoet je tijdens een cohousingproject vaak gelijkgestemde mensen die de planeet ook willen helpen beschermen.

Maak kennis met Tervia’s Tracks

Tervia’s richt zich op hoogwaardige, eigentijdse en stijlvolle woonprojecten met aandacht voor duurzaamheid. Een van onze nieuwste projecten is Tervia’s Tracks in Turnhout. Dit gebouw bestaat uit 32 compacte privé-appartementen en wordt opgeleverd in 2025. Je kunt kiezen uit 1-, 2- of 3-slaapkamerappartementen. Dankzij Tracks kan je comfortabel én duurzaam in de stad wonen!

Duurzame woonvorm

Er worden zonnepanelen geïnstalleerd op een deel van het dak om groene energie op te wekken voor onze woongemeenschap. Deze energie zal worden gebruikt om het gemeenschappelijke verwarmingssysteem draaiende te houden. We werken met Seds, de koploper van de groene switch en een future-proof verwarmingssysteem. Seds biedt een innovatief verwarmingssysteem dat op een efficiënte manier voorziet in warm water en een comfortabele kamertemperatuur voor onze gezamenlijke woonruimtes, en dit alles met oog voor de toekomst en het milieu.

Cohousing België

Wat kost een Tracks appartement?

Verkoopprijzen

Woonomgeving Tracks omvat in totaal 32 appartementen. 

  • 1-slaapkamerappartement vanaf 199.500 euro (excl. BTW en kosten)
  • 2-slaapkamerappartement vanaf 234.000 euro (excl. BTW en kosten)
  • 3-slaapkamerappartement vanaf 339.000 euro (excl. BTW en kosten)

Start jouw cohousing project met Tervia’s!

Wil jij deel uitmaken van ons cohousingproject? Zet jezelf dan op de wachtlijst en laat je contactgegevens achter via het formulier. We houden je als eerste op de hoogte van de oplevering van ons project.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws over vastgoed

Lees hier meer over de laatste trends, weetjes en gebeurtenissen rond vastgoed.

Cohousing

Cohousing Limburg

Cohousing Antwerpen