Cohousing Limburg

Cohousing Limburg
Cohousing Limburg

Er ontvouwt zich een revolutionaire benadering van wonen: slimme collectiviteit. Dit gaat verder dan de klassieke term ‘cohousing’. Elk individu bezit namelijk zijn eigen appartement, compleet mét badkamer, keuken en woonkamer. Maar het terras delen we, omdat individuele privéterrassen simpelweg erg beperkt zijn. Collectieve ruimtes zijn dus beschikbaar maar níet noodzakelijk. Op zoek naar een investeringsproject? Wij, van Tervia’s, stomen je klaar voor de wondere wereld van cohousing in België. “We bieden je graag wat meer inzicht in het ruime aanbod aan kwaliteitsvolle cohousing-projecten en helpen je bij het kiezen van het cohousing-project dat het beste bij jou past.”

Waarom investeren in co-housing?

 • Toenemende vraag: De vraag naar betaalbare, duurzame en gemeenschapsgerichte woonruimtes neemt toe, vooral onder millennials en jonge professionals.
 • Efficiënt ruimtegebruik: Co-housing projecten maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte door collectieve voorzieningen en slimme indelingen, waardoor de kosten per wooneenheid worden verlaagd.
 • Duurzaamheid: Co-housing projecten zijn vaak gericht op duurzaamheid, met innovatieve energieoplossingen zoals zonnepanelen, geothermische systemen en gemeenschappelijke voorzieningen die energiebesparing bevorderen.
 • Sociale meerwaarde: Gemeenschappelijke ruimtes bevorderen sociale interactie en een gevoel van gemeenschap, wat de aantrekkelijkheid van het project verhoogt en de kans op langetermijnhuurders vergroot.
 • Financieel rendement: Door de combinatie van efficiënt ruimtegebruik, duurzaamheid en sociale meerwaarde leveren co-housing projecten aantrekkelijke financiële rendementen op voor investeerders op lange termijn.

De voordelen van slimme collectiviteit?

Het is niet zomaar investeren in een woning, het is een investering in de toekomst. Slimme collectiviteit biedt een reeks voordelen die verder gaan dan traditioneel wonen:

 • Duurzaamheid: Investeerders dragen bij aan een milieuvriendelijke vastgoedsector door te investeren in projecten die duurzaamheid en energie-efficiëntie benadrukken, zoals het gebruik van zonnepanelen en geothermische systemen.
 • Slim ruimtegebruik: Door collectieve ruimtes te integreren en multifunctionele voorzieningen aan te bieden, maken vastgoedprojecten efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte, wat zowel comfort als functionaliteit voor bewoners verbetert.
 • Financieel voordeel en ontzorging: Investeerders profiteren van lagere operationele kosten en een hoger rendement op lange termijn door te investeren in projecten met innovatieve systemen zoals geothermische warmtepompen en ESCO-services die onderhoud en reparaties verzorgen.
 • Toekomstgerichte visie: Door te anticiperen op trends zoals flexibiliteit, gemeenschapsvorming en milieubewustzijn, kunnen investeerders hun portefeuille diversifiëren en bijdragen aan maatschappelijk relevante ontwikkelingen.
Cohousing Limburg

Hoe je ideale cohousing project realiseren?

 1. Kies voor duurzaamheid: Investeer in een toekomstbestendige woonomgeving met slimme collectiviteit. Hier draait alles om gezamenlijke duurzaamheid, waarbij het delen van voorzieningen en energie-efficiëntie centraal staat.
 2. Focus op gemeenschap: Het bouwen van sterke relaties met medebewoners is essentieel voor het succes van slimme collectiviteit. Door actief deel te nemen aan gemeenschappelijke activiteiten en besluitvormingsprocessen, draag je bij aan een hechte en inclusieve gemeenschap.
 3. Onderzoek en netwerk: Leer meer over bestaande slimme collectieve projecten en netwerk met andere investeerders en bewoners. Door jezelf te informeren en verbindingen te leggen, vergroot je de kans op een succesvolle investering. Tervia’s informeert en verwelkomt geïnteresseerden om informatiesessies over hun cohousing-projecten bij te wonen.

Laat dit artikel over wat cohousing precies is je nóg een handje helpen.

Wat doet Tervia's?

Tervia’s creëert moderne werkomgevingen en stijlvolle woonruimtes. We richten ons op innovatie en functionaliteit, zodat jij van efficiënte en inspirerende werkomgevingen en comfortabele woningen geniet. Onze projecten zijn ontworpen met geavanceerde technologieën en duurzame ontwerpen om welzijn en productiviteit te bevorderen.

“Onze grootste motivatie is natuurlijk het eindresultaat”, aldus Johan Van Loo, Zaakvoerder Vlinvesta. “Als je een verlaten bedrijventerrein kan omvormen naar een nieuw, hedendaags bedrijvenpark, waar je ziet dat bedrijven kunnen groeien, waar bedrijven gelukkig zijn en waar dat ze een toekomst kunnen hebben. Dat is natuurlijk wel leuk.” Ontdek hier onze projecten.

Waarom vertrouwen op Tervia's?

Tervia’s is een uitstekende partij voor de toekomstige kopers of huurders omdat zij met hun vastgoed op twee markten spelen: enerzijds op het KMO-gebied, anderzijds naar residentiële projecten. “Bij beide invalshoeken proberen we telkens rekening te houden met de specifieke eisen en wensen van de klanten. En dit zoveel mogelijk te integreren en daarop in te spelen”, legt Marlies Eyckmans, Sales & marketing Vlinvesta, uit.

Cohousing initiatieven in Limburg

Cohousing maakt een opmars in Vlaanderen en Limburg is geen uitzondering. Hoewel het concept ‘samenhuizen’ minder bekend is in deze regio in vergelijking met andere delen van Vlaanderen, zien we een groeiende interesse en tal van inspirerende initiatieven. Mensen zijn steeds meer op zoek naar betaalbaar wonen. Zeker in de buurt van een stad. Verschillende projecten en samenwerkingen dragen bij aan de ontwikkeling en realisatie van cohousing, waarbij ze de voordelen van deze woonvorm omarmen: van ecologische en duurzame bouwmethoden tot actieve samenwerking met lokale overheden en organisaties.

Contacteer ons

Ben jij benieuwd naar interessante cohousing-projecten? Of heb je vragen? Contacteer ons voor meer informatie. Of zet jezelf op de wachtlijst voor ons energie-efficiënt, duurzaam, futureproof woonproject Tracks in Turnhout.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws over vastgoed

Lees hier meer over de laatste trends, weetjes en gebeurtenissen rond vastgoed.

Cohousing Antwerpen

Cohousing Turnhout

Cohousing