Onderzoek naar groepsaankopen van energie en water op La Corbeille

Onderzoek naar groepsaankopen van energie en water op La Corbeille

Om de betrokkenheid van alle unithouders (eigenaars en huurders) op bedrijventerrein La Corbeille te realiseren is er een VZW Parkmanagement opgericht. Deze groep van geëngageerde ondernemers komen op regelmatige basis samen om de kwaliteit van het bedrijventerrein te vrijwaren.

Om de betrokkenheid van alle unithouders (eigenaars en huurders) op bedrijventerrein La Corbeille te realiseren is er een VZW Parkmanagement opgericht. Deze groep van geëngageerde ondernemers komen op regelmatige basis samen om de kwaliteit van het bedrijventerrein te vrijwaren. Eén van hun initiatieven is een groepsaankoop van energie. Door een groepsaankoop kan de energieprijs gedrukt worden en is er eveneens een controle over de aankoop van “groene stroom” in het kader van de CO²-neutraliteit die verplicht is.

Anderzijds denkt Tervia’s bij de bouw van de verschillende KMOgebouwen ook aan een efficiënte recuperatie van het regenwater. Zo werken ze met collectieve regenwaterputten in plaats van individueel per unit. Op deze manier kunnen de unithouders op bedrijventerrein La Corbeille profiteren van de voordelen van deze collectieve regenwaterputten voor regenwaterrecuperatie: een lagere investeringskost voor de eigenaars/huurders door gedeelde pompen en de beschikbaarheid van een groter volume.

Deel deze blog

Het laatste nieuws over vastgoed

Lees hier meer over de laatste trends, weetjes en gebeurtenissen rond vastgoed.

Woonomgeving Geike te Houtvenne - Opgeleverd

Onderzoek naar energiebehoefte op La Corbeille en plaatsen van bijkomende zonnepanelen

Malt | District onder stroom